Logo HedgeworldHedgeworld
Oostkanaalweg 2a | 2445BA Aarlanderveen | Tel: 0172 - 475502

Hedgeworld KANT EN KLAAR HAAG SOORTEN


Hedera Colchica

Dit is een donkergroen, grootbladig soort,( iets grotere bladeren dan hibernica en Woerner). Colchica is zeer winterhard tot wel -35 C. Hedera Colchica is buitengewoon geschikt voor plaatsen waar planten normaal gesproken moeilijk gedijen, bijvoorbeeld op winderige plaatsen of bij kustgebieden. Dit is een zeer sterk soort en is niet gevoelig voor ziektes.

Hedera hibernica Woerner

Dit soort is iets donkerder groen dan Hibernica, met lichte nerven wat een mooi accent aan deze Hedera geeft. Het is ook een snelgroeiend soort, 1 √° 2 keer per jaar snoeien is voldoende. Dit is een zeer winterharde Hedera en is ongevoelig voor ziektes.

Hedera Helix

Dit is een mooie groene kleinbladige Hedera variant. Het is een sterk soort en is ook goed winterhard. Geeft volle dichte begroeiing en groeit middelmatig

Hedera helix Glacier

Dit is een goed groeiende Hedera met kleine gelobde bladeren. De kleur is zilvergroen/roomwit. Dit soort is goed winterhard en is een kleurrijke aanvulling op de tuin. Ook op wat donkerdere plaatsen in de tuin valt het zilverbonte blad goed op.

Hedera helix Goldchild

Dit is een mooie kleinbladige goudgele vari√ęteit en is een rustige groeier en is zeer decoratief. Goldchild is geschikt voor hagen, echter is ook geschikt om een kale schutting of schuur te verfraaien door hier en daar een scherm te plaatsen. Dit soort is goed winterhard.

Hedera Glory de Marengo

Dit is een zeer decoratieve bonte Hedera met grote creme-wit/groene bladeren en de ranken hebben een rode kleur. Dit soort is een eyecatcher in de tuin en kan vorst goed verdragen.

Hedera helix Yellow Ripple

Dit soort is goedgroeiend en heeft klein gekarteld geel/groen blad en is net als Hedera Golchild ook zeer decoratief. Het is een sterk soort en winterhard.

Hedera Hibernica

Hedera hibernica heeft licht groene bladeren. Het is een zeer snelle groeier, men moet dit soort meerdere keren per jaar snoeien om hem in toom te houden. Is wel gevoelig voor ziektes.